Börja odla egna växter

Våren är här, dags att börja odla egna växter. En liten grön oas att trivas i. Att odla egna växter är både trevligt och kul, både barn och vuxna tycker om att se livet spira. Då är en kruka med smörgåskrasse eller en blomma en bra start.

Barnens egna odling

Barnen tycker om att få vara delaktiga men om du börjar odla örter eller vissa blommor får du vara försiktig. För barnen finns andra alternativ, du kan ta tomma toarullar eller äggskal och låta barnen odla något eget. 

Nytta och glädje

Väljer du blommor som tål lite torka finns det sorter som passar dig. Tycker du om att ta vattenkannan och gå runt i lugn och ro så kan du välja större blommor. För matintresserade är egenodlade grönsaker på modet nu. Oavsett vad du väljer så är urvalet stort.

En bra start

Den bästa starten är att du börjar, sedan finns en uppsjö med tips på hur och när du ska göra saker. Men våra växter tål mycket. Ta en kruka och fyll på med jord, sedan har du frön som läggs ytligt. Du vattnar med en blomspruta och väntar tills de kommer upp. Så enkelt är det att börja odla egna växter.