Dags att tackla vårstädningen

Om du inte redan tagit itu med vårstädningen hemma börjar det nog bli dags, eller hur? Det är knappast det roligaste projektet i hemmet, men det är också något som måste göras. Nedan kan du hitta både allmänna och specifika tips kring vårstädningen som förhoppningsvis hjälper dig på något sätt.

Överväg städhjälp

Städhjälp kan vara en trevlig avlastning när det kommer till något så omfattande som vårstädningen. Och medan du inte behöver leja bort absolut allt kan det vara praktiskt att göra det med en del saker som du kanske inte har expertisen eller utrustningen för. Ett exempel är ju att ta och grundligt tvätta alla tygmöbler. Något som du får bäst resultat om du har tillgång professionella verktyg. Eller bara ta kontakt med ett företag som Ångtvättbilen så slipper du hyra utrustningen och lära dig hur den fungerar.

Ta rum för rum

Att välja ett rum i taget kan vara mycket bättre än att dela upp det i olika städmoment. Det kan också kännas som du gör snabbare framsteg när du kan beta av ett rum och sedan gå vidare med kunskapen om att det rummet nu är helt rent.

Rengör bakom allt

När du vårstädar ska du alltid titta bakom saker och ting. Och det inkluderar bakom ugn, kylskåp, disk- och tvättmaskin med mera.

Börja uppifrån och gå nedåt

Som du städar på håll där dammsugaren och dammvippan sällan vistas, kommer du säkert röra upp en hel del damm och skräp under tiden. Och eftersom detta kommer att falla nedåt bör du alltid börja högst upp i rummet. Allt som faller ned kommer du kunna ta som successivt rör dig längre och längre ned mot golvet. Avsluta sedan med dammsugning och/eller dammtorkning.