En barnvänlig trädgård

När barn är med i bilden behöver man inte bara tänka på insidan av huset utan även utsidan. Att skapa en barnvänlig trädgård behöver inte alls vara svårt, men det finns några punkter man kan vilja spendera lite mer tid och energi på.

Lekstuga

En lekstuga på gården kommer alltid vara uppskattat. Det är en perfekt plats för leksaker som barnen gillar att ha ute men som kanske inte borde ligga framme i allt väder. Att bygga en lekstuga själv kan vara ett roligt projekt om man är lite händig, men det går även att köpa en som en byggsats och sedan bara montera ihop den.

Grönsaksland

Att odla sina egna grönsaker är något man faktiskt kan få många barn intresserad av. Speciellt när de kan få hjälpa till med allt från att så till att skörda. Satsa på några lättodlade alternativ men samtidigt goda som sockerärtor eller morötter. Ju mer plats man har desto fler grönsakssorter kan man också prova på.

Sandlåda

Sandlådan är en riktigt klassiker när det kommer till den barnvänliga trädgården och många har säkert tydliga minnen av att leka i en eller annan själv. Detta är en väldigt enkel konstruktion man snabbt kan fixa själv och är ett perfekt vår- eller sommarprojekt. Fyll sedan upp denna med en lämplig sorts sand, exempelvis mursand.

Gunga

Inte heller får man glömma gungan. Även denna är något som många har varma minnen av hemma. Man kan antingen välja att köpa en gungställning eller bara sätta upp en gunga i ett lämpligt träd på tomten. Se bara till att grenen kan hålla för även en vuxen. Det kan mycket väl hända att flera barn väljer att använda gungan samtidigt.