Påta i din trädgård där hemma

Det finns ingenting som är mer lugnande än att påta i trädgården där hemma, eller håller ni inte med? Det finns mycket du kan göra med din trädgård för att piffa till den. På nätet kan du hitta mycket inspiration om vad du kan göra med din trädgård och hur du kan designa den.

Varför inte anlägga en liten damm som du kan sitta bredvid och titta på vattnet och kanske även några fiskar om du vill ha sådana i dammen? Eller satsa allt på att gödsla och vattna gräsmattan så att gräset alltid är grönast på din sida av staketet eller häcken.

Köp fröer och lökar på nätet

Visste du att det går att hitta fröer online? Det finns ett stort utbud av både fröer och lökar på nätet, så att du enkelt kan sitta hemma och hitta de växter och grönsaker du är intresserad av att plantera. Det är underbart att ha ett eget litet trädgårdsland där du kan påta när du känner för det. Sedan finns det inget bättre än att äta egenodlade grönsaker som kommer direkt från trädgården. Mer ekologiskt och närodlat kan det helt enkelt inte bli. Varför inte odla din egen potatis också så att du har färskpotatis tillgängligt redan under våren.

Rensa ogräset på ett effektivt sätt

När du har rabatter och trädgårdsland kommer du behöva rensa ogräs, vare sig du vill det eller inte. Om du vill att det ska bli enklare att rensa ogräset finns det en del knep du kan ta till. Det bästa är att vara ute i god tid, så att ogräset inte hinner växa sig alltför stort och fröa av sig. Det är också skönt att rensa när det är bra väder, ingen vill väl ligga på knä i leran och dra ogräs? Ju mer du underhåller ditt trädgårdsland eller din rabatt desto mindre kommer ogräset att frodas, så ligg inte på latsidan.