Allt för årets kräftfest

Även om sommaren börjar att ta slut i augusti, finns det en del saker att se fram emot. En av dem är kräftskivan. Det är en härlig svensk tillställning, som brukar förknippas med en riktigt rolig fest.

Enligt tradition infaller kräftpremiären första veckan i augusti. Men nuförtiden är det mer flytande när kräftskivan sker. Även om de flesta brukar ha sin i augusti eller möjligtvis september.

Dekorationer till kräftskivan

Självklart är kräftorna viktiga på en kräftskiva. Men dekorationerna är ofta minst lika viktiga. De ger en känsla av fest och höjer stämningen rejält. På Ballongkungen kan du hitta passande ballonger till din kräftfest. Självklart behöver ni även hattar, servetter och annat roligt som hör kräftskivan till.

Fiska egna kräftor

Idag köper de flesta färska eller frysta kräftor i affären. Eftersom frysta kräftor inte kommer från Sverige vanligtvis, finns de tillgängliga året runt. Runt kräftpremiären brukar utbudet av färska kräftor däremot vara större i butikerna.

Den som är riktigt seriös fiskar kokar såklart sina egna kräftor. Tänk på att det finns regler för kräftfiske du behöver förhålla dig till om du vill fiska egna kräftor. Signalkräftor får du inte fiska när du vill, utan behöver följa särskilda regler. Havskräftor däremot är det tillåtet att fritidsfiska året runt.