Det moderna hemmet

Idag när man bygger eller renoverar ett hem så ser mycket ut som det har gjort tidigare med hur man går tillväga med att fixa och dona för att få till det som man vill ha det. Under allt som renoveras med el och annan teknik så kan det se annorlunda ut i det moderna hemmet. 

Visst är det så att vi tänker mycket på det digitala idag när vi ska renovera vårt hem. var ska placeringen av TV vara och vi måste ha en stabil Internetuppkoppling då man kan hitta något spännande på nätet att delta i. Det kan både vara för spel men också TV kanaler som strömmar genom den bredbandsuppkoppling man har.

Idag så kan vi styra mycket av vår belysning via vår smarta telefon eller surfplatta. Allt detta ska kopplas ihop för att få allt att fungera som vi vill. Det hela går över ett trådlöst nätverk som installeras i huset och det gäller att man får bra uppkoppling oavsett var man befinner sig i huset. Det digitala hemmet är ingen science fiction utan verklighet idag. Det blir mer öppna planlösningar i våra hem och små rum i rummen.

Det kan vara så att rummen flyter ihop mer och man umgås gärna men i olika delar av rummet. Någon sitter vid en köksö och planerar middag medans barnen kanske sitter i soffan och spelar på en surfplatta. Andra sitter och betalar sina räkningar på uteplatsen. Tekniken utvecklas och vi får mer smarta hem. För tre år sedan så skrevs det om detta med digitala kylskåp och idag så är det många tillverkare som anammat detta och kopplat upp sina vitvaror mot Internet.

Tekniken tillåter att du kan få ett SMS då mjölken eller annan vara är slut i ditt kylskåp. Det kan vara intressant att sia om hur det kommer att se ut i framtidens hem, vi vet att idag så kan man beställa en matkasse och få denna instoppad i kylen av leverantörer. Frågan är om maten kommer att lagas av robotar och vi kommer hem till en färdig middag. Ingenting känns hopplöst och utvecklingen går verkligen snabbt idag.