Saker du inte får glömma under badrumsrenoveringen

Att renovera badrummet är en viktig åtgärd som kan säkerställa rummet en lång tid framöver. Men bara om det görs rätt och inget av det viktiga arbete försummas. Här vill vi belysa ett par viktiga punkter du absolut inte får glömma när du renoverar badrummet.

Köpa fler plattor än du verkar behöva

Hur försiktig du än tror du kan vara ska du aldrig utgå från att varje platta kommer överleva processen av badrumsrenovering. Om bara någon enstaka platta går sönder och det betyder att du helt plötsligt inte har tillräckligt kommer du verkligen ångra att du inte köpte extra. Ett par plattor kan också vara bra att ha om någon skulle gå sönder efter badrummet är färdigt. Visar det sig att du köpt en mer ovanlig platta kanske du inte kan få tag på dem igen om du skulle behöva byta en eller annan platta.

Kolla efter vatten- och fuktskador

Badrummet är det rum där flest vatten- och fuktskador uppstår. Och det är något man oftast inte ser förrän det är väldigt långt gånget. Men när du håller på att riva ut det gamla badrummet får har du det perfekta tillfället att se efter så detta inte är ett problem. Beroende på hur nyligt du köpt bostaden är det möjligt att det kanske inte ens är ditt ansvar att fixa det. Om det är fallet kommer ju upptäckten inte kosta något extra heller.

Ta hjälp där det behövs

Att överskatta sin egen förmåga kan vara ett av de mer kostsamma misstagen vid renovering. Och medan du alltid bör ta in någon för att VVS- och elinstallation, är det även en bra idé att låta hantverkare sköta andra delar om du inte känner dig säker att du kan utföra dem själv. Om du gör fel kostar det inte bara för att hantverkaren ska göra det rätt, utan även fixa arbetet du redan har gjort.