Tips till hallen

Hallen är det första vi stöter på när vi kommer in i hemmet. Att ha något både funktionellt och välkomnande är det man alltid bör sträva efter. Här följer några tips på vad man ska tänka på när man inreder eller renoverar hallen.

Golvet

Golvet i hallen bör vara slittåligt och lätt att rengöra. Ett av de bästa materialen man kan använda är sten, som också fungerar utmärkt tillsammans med golvvärme. Klinker är det mest använda men man kan även andra sorter som granit, skiffer och kalksten. Golvvärmen kommer inte bara hålla fötterna varm när man kommer hem utan hjälpa till att torka upp eventuell väta mycket snabbare.

Förvaringen

Förvaringen är alltid en stor fråga i hallen och kan vara en utmaning om man inte har mycket yta att arbeta med. En byrå, ett skåp eller liknande är alltid praktiskt för att förvara saker som handskar, mössor, halsdukar och dylikt. Mycket bättre än bara en hatthylla där det alltid finns risken för ras när många försöker dela den.

Har man utrymme för en garderob är detta också ett väldigt bra val så slipper man alla jackor och rockar som hänger framme och ger ett stökigare intryck. I en liten hall är det smart att försöka få upp förvaringen på väggen och tänka mer på höjden än djupet.

Att ha åtminstone en sittplats i hallen är verkligen att rekommendera. De kan alltid komma till bra användning och kan många gånger kombineras med någon form av förvaring.

Inredningen

När det praktiska är avklarat är det dags att tänka på resterande inredning. En spegel är ju mer eller mindre ett måste för hallen. Förutom det självklara hjälper det även till att sprida ljuset i hallen och kan ge intrycket att den är större än den egentligen är. När det kommer till färgen i hallen är det ofta smart att välja en ljus färg. Hallen får i regel mindre naturligt ljus än andra rum och ljusa väggar tillför också till en mer öppen och luftig känsla.