Bra tjänster med RUT-avdrag

Att ta hand om en hel bostad är mycket jobb. Saker ska renoveras, underhållas, städas och inredas. Det är nästan ett heltidsjobb när du väl har kommit igång. Tack och lov finns det massor med smarta tjänster att ta del av för att underlätta arbetet. I dagsläget är det många som gör karriär och arbetar hårt, det lämnar lite utrymme till att fixa bostaden. När du kommer hem från jobbet vill du bara vara med familjen eller slappna av, inte se en lång lista med saker som måste göras. Låt någon annan göra det istället!

Hemstäd

En tjänst som blivit allt vanligare under det senaste årtiondet tack vare fördelaktiga RUT-avtal. Slipp komma hem och plocka fram dammsugaren och moppen, istället kan städföretaget komma hem till dig medan du är på jobbet och du kliver in i ett nystädat hem. Ett städavtal kan inkludera olika saker, det kommer ni fram till tillsammans. Det vanligaste som ingår i en standardstädning är:

  • Dammsugning
  • Våttorkning av golv
  • Torka av ytor i köket, inklusive framsida av kylskåp och skåpluckor
  • Damma av tavlor och lampor
  • Putsa speglar
  • Dammsuga tygmöbler och mattor
  • Torka av toalettstol och kranar på toalett och badrum

Och priserna är överkomliga för den som har lite inkomst över varje månad. Stockholmsföretaget Assista tar bara 99 kronor per städtimme efter RUT, och deras priser är låga men inte ovanligt låga.

IT-tjänster

En annan RUT-tjänst som du kan nyttja är IT i hemmet. Om du fundera på att skaffa ett smarthem kan du få teknisk rådgivning i hemmet och nyttja RUT-bidraget för detta. Ett smarthem ger dig möjligheten att kontrollera elektronik med telefonen eller ställa in olika scheman för när saker ska släckas, tändas, signalera och liknande. Eller så kanske du vill få internet och wi-fi att fungera smidigare, signalen kanske är dålig och du vet inte vad som är fel. Då kan en IT-tekniker fixa det direkt i hemmet och instruera hur din router och abonnemang fungerar. Du slipper sitta och googla på lösningar och bli tokig på det långsamma nätet.