Ladda din elbil på offentliga platser

Att ladda din elbil eller laddhybrid på vägen blir allt enklare allt eftersom nätverket av laddstationer blir större och större. Det finns allt fler laddstationer runtom i Sverige och i världen.

Om laddning på offentlig plats

Det varierar om laddstationen erbjuder sladd eller om du använder din egna laddsladd. Laddkabel för offentliga laddstationer brukar alltid ingå i köpet av elbilen. Nuförtiden är det inte ovanligt att köpcentrum och även gallerior erbjuder laddning. Hotell satsar också alltmer på att locka gäster genom att erbjuda laddning för din elbil. Om inte redan din arbetsgivare har installerat möjlighet till elbilsladdning på din arbetsplats kan det vara värt att överväga.

Lösningar för laddning på offentlig plats

Det finns olika alternativ för att kunna ladda din elbil utanför hemmet. Först och främst är ett vanligt alternativ är att använda sig utav olika laddningstjänster. Det vanliga är att företagen som tillverkar elbilar erbjuder en tjänst för tillgång till offentliga laddstationer. Det finns även andra aktörer som erbjuder nätverk med laddningsstationer. Kostnaden för att ladda din elbil offentligt varierar med elpriser och även hastigheten som du väljer att ladda bilen med. Med snabbladdning går det att ladda upp din elbil på bara 20 minuter.